diumenge, 27 de novembre del 2011

PREZI

Què és Prezi? 
És un editor, en el que podem fer treballs en una sola pàgina introduint imatges, textos i videos. També, es pot fer presentacions més dinàmiques en un entorn on-line, el qual pot ser públic, privat i compartit. A més, és un entorn multimèdia i podem disposar els elements a qualsevol lloc de l'espai. Una de les característiques més importants, és que permet representar els continguts a través de metàfores visuals. És pot utilitzar de manera senzilla, sense cap complicació, i només podem canviar el tipus de plantilla, en canvi, el tipus de lletra i el fons, no els podem canviar.

Diferències:
El Prezi, a diferència del Power Point, no treballa utilitzant varies diapositives, sinó que treballes en un únic suport. Les presentacions fetes per Prezi, són més atractives gràcies als efectes que conté.

Com començar?
Per poder-lo utilitzar, primer ens hem de registrar. Tot seguit, haurem d'entrar a la pàginar de Prezi. I un cop registrats, ja podrem gaudir de les funcions que ens dona Prezi. 

Utilitat en l'educació: 
Prezi pot servir per explicar històries o contes als nens, en els que poden anar apareixent imatges en moviment, mentre el mestre ho va explicant. D'altre banda també ens pot servir per a fer presentacions a les reunions de pares, de tal manera que sigui més estètica.
Considero que és de gran utilitat, ja que com diu en l'apartat de les diferències del PREZI amb el Power Point, utilitzant el PREZI les presentacions són més dinàmiques, més agradables per a la gent. Tot i que al començament pot ser una mica entretingut, perquè tens que saber com fer-lo servir. 

Llocs per descarregar imatges i música de manera legal

Avui en dia, a l'hora de descarregar imatges i música no es pot fer de manera gratuïta. La gent no sap que segons les lleis d'Internet, no es poden utilitzar les imatges i la música en treballs, presentacions..
Però podem trobar tres tipus de pàgines, que si es poden descarregar imatges gratis, com per exemple: www.sxc.hu
Aquí trobarem diversitat d'imatges, on la primer filera és de pagament, però la segona surten les imatges que ja no s'han de pagar, les que es poden utilitzar.

Una altre pàgina on podem trobar moltes imatges és: http://www.flickr.com/
Per cercar les imatges hem d'anar on posa advance search.

I per últim: http://cat.creativecommons.org/ on podrem agafar totes les imatges. L'avantatge d'aquesta pàgina web, és que les fotos les treuen de fotògrafs, en canvi, google treu les imatges de totes les pàgines webs.

Pel que fa la música, hem de saber que els llocs que estem acostumats a descarregar la música, com per exemple (Ares, Emule..) es totalment il·legal. Per tant, també hi ha pàgines webs on podem descarregar la música de manera legal, com és http://www.jamendo.com/es/

D'aquesta manera, utilitzant aquestes pàgines webs, ens ajudarà a que estiguem a la normativa legal.

diumenge, 13 de novembre del 2011

Treball col·laboratiu: La Viquipèdia

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure, escrita col·laborativament en internet usant un programa lliure wiki. Tothom hi pot contribuir, només cal escollir un tema, i escriure'n un article.
Característiques essencials:
  • Es tracta de crear una enciclopèdia, amb articles seriosos i neutrals.
  • Pot ser editada per qualsevol, gràcies a les seves característiques wiki.
  • És de contingut obert.
A classe ens hem dividit en grups de 6 persones, el qual haviem de crear o modificar una entrada nova a la viquipèdia. El meu grup i jo vam modificar l'entrada sobre el Síndrome de Down, el qual els passos que vam seguir van ser:
  1. Crear un compte
  2. En el requadre que posa "cerca" hem de buscar la pàgina la qual vols modificar, en aquest cas vam buscar Síndrome de Down.
  3. Cliquem a "modificar"
  4. Editem la pàgina: (==títol==, [[enllaç]], <ref> el lloc on hem cercat la informació </ref> )
  5. I finalment, quan ja hem editat la pàgina, cliquem a "desa la pàgina".
La nostre entrada modificada la podeu trobar a: http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADndrome_de_Down 

Power point

Els docents a l'hora de transmetre informació utilitzen diferents materials de suport: pissarres, transparències, vídeos etc..

Competències que es desenvolupen a l'hora de fer una presentació:
  • Aprenem a cercar informació i sintetitzar-la d'una manera clara, per tal de transformar-la en coneixement.
  • Utilitzar mitjans i entorns digitals per a comunciar-se i treballar de forma col·laborativa, fins i tot a distància, contribuint a l'aprenentatge individual i dels altres.
Per a crear presentacions hi ha diversos programes: el Microsoft Power Point, l'Impress, servei on-line Google  Docs i Slide Share.

Com estan estructurats els programes de presentacions.
Els elements el qual formen les presentacions són 6: les diapositives, són l'eix central dels programes de creació de presentacions, en ella i col·loquem els objectes, el qual formaran una presentació.També podem trobar efectes visuals i sonors, com són les animacions  i les transicions. I per últim, les accions (per exemple quan cliquem a sobre un text, anem a una dispositiva concreta).

Com utilitzar-les a l'educació.
 
Així doncs tenim un gran grup que utilitza les presentacions per a transmetre d'una manera ordenada i clara informació als alumnes i un segon grup que utilitza les presentacions per a: motivar, interactuar, seduir, emocionar, mostrar, construir ....
Totes dues maneres d'utilitzar el Power Point són objecte d'estudi en aquesta assignatura. 

Avui en dia, les noves tecnologies són primordials en tots els sentits. Molts adults els hi costa acostumar-se a elles, ja que són relativament noves.
Els mestres han d'actualitzar la seva forma d'ensenyar, ja que tot ha canviat mol. Les tecnologies avui en dia, són l'eina principal i de les més importants que s'han de saber dominar. És per això, que els nens des de ben petits a l'escola se'ls hi presenten Power Points, Prezi i d'altres programes, perquè es vagin familiaritzant amb aquests.

Video

L'altre dia a classe, vam aprendre a utilitzar el Movie Maker, el qual és un programa per poder fer vídeos i retocar-los.
El primer que s'ha de fer,  és agregar un vídeo, i un cop fet això hem de clicar "editar". A continuació, tallarem el vídeo per on volem clicant el botó "dividir", i un cop acabat podem afegir-hi animacions i efectes visuals (fotos de color sèpia, blanc i negre..) a cada diapositiva, o lletres com a llegenda i a l'hora permet moure (transició) cada fotograma per posar-lo en l'ordre que es desitgi. Per afegir música hem d'anar a on posa "principal" a dalt de tot, i l'agreguem quan vulguem. Per guardar el vídeo, hem d'anar a dalt de tot a l'esquerre, i després clicar en "guardar película" i guardar-ho com a definició estàndard. Anomenem velocitat fotograma, al nombre d'imatges que passen en un segon.

Aquí us deixo el vídeo que vam fer a classe:


divendres, 4 de novembre del 2011

Video y educación: Els hemisferis del cervell

El llibre "video y educación"  de l'autor Joan Ferrés, ens explica bàsicament les funcions dels dos tipus d'hemisferis cerebrals que tenim. 
L'hemisferi dret, controla el costat esquerre del nostre cos.  En aquest hemisferi, radicant les àrees especifiques que regeixen funcions com el coneixement de rostres, el record i la distinció de les formes, la discriminació d'acords musicals, la reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments. En general, regeix les funcions no verbals. És l'hemisferi amb major sensibilitat per les coses acústiques. Controla les dimensions artístiques, simbòliques, espacials i musicals. És un hemisferi emocional, creatiu, sintètic i intuïtiu.

En canvi, l'hemisferi esquerre del cervell, controla el costat dret del nostre cos. En aquest hemisferi radicant les àrees especifiques que regeixen funcions com la lectura, l'escriptura, càlcul, l'aritmètica, la lògica, la classificació. En general, les funcions lligades al llenguatge i a l'abstracció. És l'hemisferi amb major sensibilitat per les coses visuals.